Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέξανδρος Τσακίρης

Έφυγε από τη ζωή ο αξιόλογος ηθοποιός Αλέξανδρος Τσακίρης. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού  Αλέξανδρου Τσακίρη έκαναν γνωστή οι συνάδελφοί του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Λίλα Βλαχοπούλου και Ρόδη Στεφανίδου, με αναρτήσεις.

Χαρακτηριστικά, η Λίλα Βλαχοπούλου έγραψε: «Ποτέ μου δεν συνάντησα σε αυτόν τον χώρο άνθρωπο που να αγαπάει περισσότερο τους νέους, να τους φροντίζει, να τους ακούει, να τους χαίρεται. Ούτε κάποιον να χαμογελά με τέτοια αγάπη. Ούτε πιο ευγενή. Ούτε πιο φροντιστικό. Ούτε πιο όμορφο πάνω στη σκηνή και κάτω από αυτήν. Χαίρεται κύριε Αλέξανδρε, ήσασταν φωτεινό παράδειγμα και εδώ πίσω σας αγαπάμε πολύ».

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Ρόδη Στεφανίδου: «Με πολύ μεγάλη θλίψη και βαριά καρδιά αποχαιρετούμε έναν αγαπημένο ηθοποιό, φίλο δάσκαλο και πολλά πολλά άλλα που ήταν ο Αλέξανδρος Τσακίρης για όλους εμάς!!! Καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους του!!! Ο αποχαιρετισμός του θα γίνει σήμερα στον αγαπημένο του τόπο, τη Νέα Ζίχνη Σερρών στις 19:00».

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη Σερρών και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Είχε συνεργαστεί με πολλά θέατρα και πολιτιστικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με διάσημους σκηνοθέτες. Έχει παίξει σε έργα γνωστών συγγραφέων όπως των Καμπανέλλη, Ψαθά, Σαίξπηρ, Σοφοκλή και Μπρεχτ.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις ​Επτά επί Θήβας (2017), Επτά επί Θήβας (2016), Festen – Οικογενειακή γιορτή (2017), Οικογενειακή Γιορτή (Festen) (2016) και πιο πρόσφατα η συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στον «Θείο Βάνια» σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι και στο ντοκιμαντέρ για το 1821 με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών.

Η τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2018 στο «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» σε σκηνοθεσία του Σίλβιου Πουρκαρέτε. Στον κινηματογράφο, συμμετείχε σε ταινίες όπως «Όλα είναι δρόμος» και «Η πίσω πόρτα», ενώ στην τηλεόραση εμφανίστηκε στη σειρά «Θύματα ειρήνης».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί